Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

Η θρόμβωση της αμφιβληστροειδικής φλέβας είναι μια συχνή αγγειακή διαταραχή. Η απόφραξη της φλέβας εμποδίζει την επαρκή ροή αίματος στην προσβεβλημένη περιοχή με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη περιοχή να ισχαιμεί και  τα τοιχώματα της φλέβας να διαρρέουν αίμα και υγρό στον αμφιβληστροειδή.

Υπάρχουν δύο τύποι απόφραξης φλέβας:

Απόφραξη της κεντρικής φλέβας του αμφιβληστροειδούς και αφορά σε ολόκληρη τη φλέβα.

Απόφραξη κλάδου φλέβας του αμφιβληστροειδούς εάν ο θρόμβος βρίσκεται περιφερικά και συνήθως σε σημείο όπου η φλέβα διασταυρώνεται με αρτηρία.

Η απόφραξη της φλέβας ή κλάδου της είναι μια διαταραχή  συχνά συσχετιζόμενη με σακχαρώδη διαβήτη, αρτηριακή υπέρταση, αιματολογικές διαταραχές, ηλικιακής αιτιολογίας αγγειακή νόσο και σε νεότερες ηλικίες μπορεί να σχετίζεται με συστημική νόσο.

 

Ποια είναι τα συμπτώματα της θρόμβωσης φλέβας αμφιβληστροειδή

Η αιφνίδια μείωση της όρασης είναι το κύριο σύμπτωμα.

Πώς γίνεται η διάγνωση της θρόμβωσης φλέβας αμφιβληστροειδή

· Με βυθοσκόπηση αφού η κλινική εικόνα είναι χαρακτηριστική με αμφιβληστροειδικές αιμορραγίες.

· Με φλουοραγγειογραφία όπου διαπιστώνονται περιοχές ισχαιμίας

Ποια είναι η θεραπεία της θρόμβωσης φλέβας αμφιβληστροειδή

Νέες τεχνικές με χρήση αντιαγγειογενετικών παραγόντων (Lucentis) έχουν φέρει επανάσταση στη θεραπεία της απόφραξης φλέβας αφού παρατηρείται εντυπωσιακή αύξηση της οπτικής οξύτητας και υποχώρηση των αιμορραγιών από την πρώτη κιόλας συνεδρία.