Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

Αστιγματισμό εννοούμε τη διαθλαστική εκείνη ανωμαλία κατά την οποία, λόγω του σχηματισμού στον αμφιβληστροειδή δύο ειδώλων, κάθετων μεταξύ τους , ο ασθενής βλέπει παραμορφωμένα και θολά τα διάφορα αντικείμενα.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπερδεύει αριθμούς π.χ. το 6 με το 8 , γράμματα π.χ. το Α με το Δ, να έχει διάχυση των αντανακλώμενων φώτων ιδίως το βράδυ και δυσκολία στο διάβασμα (πρόκληση κοπιωπίας).Tα είδη του αστιγματισμού είναι:
Ομαλός : οι δύο άξονες είναι κάθετοι μεταξύ τους (συνήθως στις 90 ή 180 μοίρες). Υπάρχει ο απλός μυωπικός και υπερμετρωπικός αστιγματισμός, ο σύνθετος (μυωπία με μυωπικό αστιγματισμό) και ο μικτός (μυωπία με υπερμετρωπικό αστιγματισμό).
Ανώμαλος : όπου οι άξονες δεν είναι είναι κάθετοι αλλά λοξοί .
Ο αστιγματισμός είναι μια πάθηση που πλέον διορθώνεται κανονικά, με γυαλιά, φακούς επαφής ή με Laser.