Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

Το σύγχρονο όπλο της οφθαλμολογίας για παθήσεις που στο παρελθόν οδηγούσαν τους ασθενείς σε τύφλωση ονομάζεται παράγοντας anti-VEGF (vascular endothelial growth factor).

Πρόσφατες μελέτες, απέδειξαν ότι η χρήση του σε παθήσεις όπως η Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς υγρού τύπου, η Διαβητική Αμφιβληστροειδοπάθεια και η Θρόμβωση Φλέβας Αμφιβληστροειδούς, επέτρεψε σε ασθενείς να ανακτήσουν την οπτική τους οξύτητα και να την διατηρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

 

Το φάρμακο εγχέεται ενδοβολβικά υπό άσηπτες συνθήκες και η θεραπεία επαναλαμβάνεται σε διαστήματα μηνός, μέχρι ο ασθενής να αποκτήσει την επιθυμητή οπτική οξύτητα.

Νέες μελέτες βρίσκονται σε εξέλιξη προκείμενου να διευρυνθεί η χρήση του φαρμάκου και σε άλλες οφθαλμολογικές παθήσεις  σχετικές με εκφυλιστικές αλλοιώσεις του βυθού, αλλά και σε περιπτώσεις ύπαρξης αιμορραγιών.