Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

Πως αντιμετωπίζεται το γλαύκωμα;

Σκοπός της θεραπείας είναι να αποφύγουμε επιδείνωση των βλαβών του οπτικού νεύρου, διατηρώντας χαμηλή την ενδοφθάλμια πίεση. Αυτό επιτυγχάνεται με:

ΦΑΡΜΑΚΑ

Με την μορφή κολλυρίων όπου μπορούμε να έχουμε ένα είδος ή συνδυασμό περισσότερων κολλυρίων. Η θεραπεία γίνεται συνήθως εφ’όρου ζωής.

ΑΚΤΙΝΕΣ LASER

Είναι μια ασφαλής και ανώδυνη μέθοδος που ενδείκνυται σε ορισμένους τύπους γλαυκώματος και συνήθως αποτελεί συμπλήρωμα της φαρμακευτικής αγωγής.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Συνήθως επεμβαίνουμε όταν η πίεση του ματιού δεν ρυθμίζεται με φάρμακα και laser.

 

Πρόληψη!

Το κλειδί για την προστασία της όρασης από βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το γλαύκωμα στο οπτικό νεύρο είναι ο τακτικός και πλήρης οφθαλμολογικός έλεγχος. Με άλλα λόγια η πρόληψη !

Ο έλεγχος σχετικά με το γλαύκωμα θα πρέπει να γίνεται σε όλες τις ηλικίες άνω των 35 ετών. Οι ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από οφθαλμική υπερτονία ή γλαύκωμα θα πρέπει να κάνουν έναν πλήρη οφθαλμολογικό έλεγχο με μέτρηση της πιέσεώς τους και οφθαλμοσκόπηση κάθε 4-6 μήνες.

Θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε μελέτη γλαυκώματος με βάση όλη την παραπάνω τεχνολογία κάθε 6 μήνες. Άτομα με ιστορικό γλαυκώματος στην οικογένεια θα πρέπει να ελέγχονται μια φορά το χρόνο προληπτικά. Επίσης, ασθενείς μύωπες, διαβητικοί, ασθενείς με καρδιαγγειακά προβλήματα θα πρέπει να ελέγχονται προληπτικά μια φορά το χρόνο.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να θυμόμαστε οτι ο γλαυκωματικός ασθενής μπορεί να ζει μια κανονική ζωή, αρκεί να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες και την αγωγή που του συνέστησε ο γιατρός του και ο καλά πληροφορημένος ασθενής δεν ρωτά " πως είναι η πίεση μου γιατρέ " ," αλλά πως είναι το οπτικό μου νεύρο ; ".