Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

Το πτερύγιο είναι μία καλοήθης πτυχή από ινοαγγειακό ιστό, επάνω στην επιφάνεια του κερατοειδή. Έχει τριγωνικό σχήμα και εμφανίζεται συνήθως από τον έσω ή τον  έξω κανθό του ματιού. Σε βάθος χρόνου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην όραση, εμποδίζοντάς την ή προκαλώντας αστιγματισμό. Συχνά συνοδεύεται από συμπτώματα όπως ερυθρότητα και αίσθημα ξένου σώματος. Κύρια αιτία ανάπτυξής του φαίνεται να είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, η ξηρότητα, και η χρόνια φλεγμονή.

Η θεραπεία του πτερυγίου όταν αυτό υπερβεί το σκληροκερατοειδές όριο είναι χειρουργική. Μπορεί όμως ακόμα και μετά την αφαίρεσή να υποτροπιάσει. Νεώτερες τεχνικές περιλαμβάνουν την χρήση αμνιακής μεμβράνης για την αποκατάσταση του ελλείμματος του επιπεφυκότα που προκύπτει μετά την αφαίρεση του πτερυγίου.

Προληπτικά, καλό θα είναι να προφυλάσσονται τα μάτια με γυαλιά ηλίου και να αποφεύγεται η ξηρή ατμόσφαιρα.