Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΛΕΞΗ LASIK;

Laser in situ keratosmileusis είναι η αγγλική ορολογία. Είναι η χρήση laser για την in situ (σε φυσιολογικές συνθήκες, χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί) smileusis (σμίλευση, διαμόρφωση του σχήματος) του kerato (κερατοειδή χιτώνα) του οφθαλμού.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ;

Αυτή η μέθοδος εφαρμόζεται περίπου 10 χρόνια. Οι οφθαλμίατροι όμως χρησιμοποιούν τον ‘ανασχηματισμό’ του κερατοειδούς για περισσότερα από 50 χρόνια και το excimer laser από το 1980.

ΠΟΣΟ ΣΤΟΙΧΙΖΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Το κόστος του LASER μυωπίας ή υπερμετρωπίας ή αστιγματισμού εξαρτάται από το κέντρο στο οποίο εφαρμόζεται η επέμβαση, από τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται και τον οφθαλμίατρο που την πραγματοποιεί. Ρωτήστε τον ιατρό για προσφορές και ενημερωθείτε για τις νέες μειωμένες τιμές.

ΜΠΟΡΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ LASIK;

Κάποιες ασφάλειες παρέχουν προγράμματα που καλύπτουν ακόμη και ολόκληρο το κόστος μιας τέτοιας επέμβασης.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΑΣΗΣ ΜΟΥ;

Οι περισσότεροι ασθενείς σε 24 ώρες βρίσκουν την αποκατάσταση της όρασής τους πολύ ικανοποιητική. Η αποκατάσταση της ‘τέλειας’ όρασης μπορεί να γίνει και σε 2 με 3 μήνες. Οι ασθενείς που υποβάλλονται σε LASIK για υπερμετρωπία βλέπουν αρκετά καλά μετά από περίοδο 2 με 3 εβδομάδων και η ‘τέλεια’ όρασή τους μπορεί να γίνει μετά από πολλούς μήνες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ;

Με την επέμβαση LASER αφαιρούμε ένα ποσοστό ιστού του κερατοειδούς για τη διόρθωση της διάθλασης σε μόνιμη βάση. Όμως αλλαγές που επισυμβαίνουν λόγω γήρανσης του οφθαλμού, όπως π.χ. η πρεσβυωπία ή ο καταρράκτης, χρειάζονται εκ νέου αντιμετώπηση.

ΠΟΣΟ ΕΠΩΔΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ;

Η επέμβαση είναι τελείως ανώδυνη και γίνεται με τοπική αναισθησία με κολλύριο. Για μερικές ώρες μετά την επέμβαση μπορεί να νιώθετε ένα ελαφρύ τσούξιμο. Με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, η διόρθωση μιας διοπτρίας διαρκεί 2 δευτερόλεπτα. Δηλαδή παραδείγματος χάριν, για κάποιον που έχει 4 βαθμούς μυωπίας, σε 8 δευτερόλεπτα η επέμβαση έχει τελειώσει.

ΠΟΣΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Θεωρείται μία από τις ασφαλέστερες επεμβάσεις και το ποσοστό για κάποια σοβαρή επιπλοκή είναι κάτω του 1%.

Πιθανές παρενέργειες της διαθλαστικής χειρουργικής :
• προσωρινώς κυμαινόμενη όραση
• προσωρινή ευαισθησία στο φως
• διόρθωση με μικρότερο ή μεγαλύτερο από τον επιθυμητό βαθμό
• άλως (δακτύλιος) στο πεδίο της όρασης το βράδυ

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΩ;

Οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν στη δουλειά τους ή είναι σε θέση να οδηγήσουν εντός 24 ωρών.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΘΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ;

Όχι. Τα μάτια σας θα φαίνονται ακριβώς όπως ήταν πριν.