Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

Ο Δρ. Παναγιώτης Τσικριπής είναι Χειρουργός Οφθαλμίατρος, Διδάκτωρ του Παν/μίου Αθηνών που εξειδικεύεται στην μικροχειρουργική του καταρράκτη, την διαθλαστική χειρουργική, το cross linking και τις εκφυλιστικές αλλοιώσεις του βυθού.

Ο ιατρός πραγματοποιεί επεμβάσεις όπως οι παρακάτω:

  • Καταρράκτη με τη μέθοδο της φακοθρυψίας εφαρμόζοντας τη σύγχρονη μικροχειρουργική τεχνική.

  • Επεμβάσεις γλαυκώματος.

  • Συνδυασμένες επεμβάσεις καταρράκτη-γλαυκώματος.

  • Ενδοϋαλοειδικές ενέσεις για παθήσεις της ωχράς κηλίδας.

  • Επεμβάσεις με laser για την διόρθωση μυωπίας, υπερμετρωπίας και αστιγματισμού με τις μεθόδους PRK, Lasik, Femtolasik.

  • Διόρθωση πρεσβυωπίας με ένθεση του δακτυλίου Kamra inlay.

  • Διασύνδεση κολλαγόνου για τον Κερατόκωνο (cross-linking) και ένθεση ενδοκερατoειδικών δακτυλίων Kerarings για την αντιμετώπιση του κερατόκωνου.

  • Συνδυασμένη επέμβαση διόρθωσης μυωπίας και διασύνδεσης κολλαγόνου (Lasik extra & PRK extra)

  • Eπέμβαση αφαίρεσης πτερυγίου.

  • Αλλαγή ενδοφακού.

Μετά την ολοκλήρωση των ιατρικών του σπουδών το 1998, ξεκίνησε την ειδικότητά του στην Κρατική Οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου " Γ.Γεννηματάς " (ΚΟΦΚΑ).

Το 2006 εξειδικεύθηκε στην Μεταμοσχευτική Μονάδα του τμήματος Κερατοειδούς στο νοσοκομείο "Γ.Γεννηματάς" κοντά στον Δ. Μιλτσακάκη σε ασθενείς με μεταμόσχευση κερατοειδούς καθώς και σε πρωτοποριακές τεχνικές για την αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων του κερατοειδή, όπου και προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του τα τελευταία πέντε χρόνια ως επιστημονικός συνεργάτης.

Από το 2006 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με την κλινική “Υπαπαντή” για τις επεμβάσεις καταρράκτη και με το “Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο” για τα διαθλαστικά χειρουργεία με laser. Έχει συγγράψει αρκετές επιστημονικές εργασίες και έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τον Σεπτέμβριο του 2006 ξεκίνησε τη λειτουργία του ιατρείου στον Άλιμο όπου εξετάζει και προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες μέχρι σήμερα.

Από το 2013 είναι Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2011 σε ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για την Ηλικιακή Εκφύληση της Ωχράς προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες ως οφθαλμίατρος σε όλα τα ΚΑΠΗ των δήμων Αλίμου και Ηλιούπολης, σε συνεργασία με τον δήμο. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν οφθαλμολογική εξέταση των μελών.

Ο ιατρός προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του και στα Δημοτικά Ιατρεία του δήμου Αλίμου.

Επιστημονικά άρθρα του ιατρού έχουν δημοσιευτεί στη εφημερίδα "Βραδυνή" σε περιοδικά ποικίλης ύλης και σε ιστοσελίδες όπως το iefimerida και το travel4kids.

Είναι μέλος της Ελληνικής Οφθαλμολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Εταιρείας Γλαυκώματος, της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαθλαστικής και Ενδοφακών, της Ελληνικής Εταιρίας Διαθλαστικής και Ενδοφακών και της Ελληνικής Εταιρείας Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς.

Επιστημονικό Έργο :

1. Μεταμόσχευση Κερατοειδούς

Δ. Μιλτσακάκης, Π. Τσικριπής, Ι. Γεωργίου, Α. Γούλα, Κ. Μαγκλάρας.

Οφθαλμολογικά Χρονικά

2. Research in 30 contact lens users with various corneal diseases. Transplantation unit of the cornea department in "G.Gennimatas" hospital.

3. The effect of prostaglandin analogues on the biomechanical properties and central thickness of the cornea of patients with open-angle glaucoma: a 3-year study on 108 eyes. Panagiotis Tsikripis, Dimitrios Papakonstantinou, Ilias Georgalas, Michalis Apostolopoulos.

Dove Medical Press

4. Comparison study of OCT, HRT and VF findings among normal and patients with pseudoexfoliation, with or without increased IOP.

Fryni Riga, Ilias Georgalas, Panagiotis Tsikripis, Dimitrios Papaconstantinou.

Clinical Ophthalmology

5. Contact lenses fluids and their protection in corneal infections

Announcement in: Athens 36th Oph.congress

6. Research in 15 patients having mycobacterial Keratitis after PRK surgery. Παρουσιάστηκε ως πόστερ

7. Mycobacterial keratitis after PRK

Announcement in: Athens 38th Oph.congress

8. Investigation and research in 50 patients having keratoconus.

Transplantation unit of the cornea department in "G.Gennimatas" hospital

9. Corneal topography in clinical treatment

Announcement in: Athens 39th Oph.congress