Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

Οι βιο-μηχανικές ιδιότητες του κερατοειδή έχουν άμεση σχέση με την περιεκτικότητα σε ίνες κολλαγόνου και τον τρόπο που συνδέονται μεταξύ τους. Στον κερατόκωνο οι ίνες κολλαγόνου δεν συνδέονται μεταξύ τους σταθερά με αποτέλεσμα ο κερατοειδής να είναι πιο ελαστικός. Το cross–linking γίνεται με την χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας και ριβοφλαβίνης.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση της φωτοδιεγειρούμενης ριβοφλαβίνης και της υπεριώδους ακτινοβολίας οδηγεί στην ενίσχυση του κερατοειδή δυναμώνοντας του δεσμούς κολλαγόνου, με αποτέλεσμα τη σταθεροποίηση και την βελτίωση της όρασης. Η όλη διαδικασία διαρκεί περίπου τριάντα λεπτά.
Η διαδικασία έχει ως εξής: αφού αφαιρέσουμε το επιφανειακό στρώμα του κερατοειδή (επιθήλιο), ενσταλάζουμε σταγόνες μιας ουσίας που λέγεται Ριβοφλαβίνη, για 30 λεπτά. Η ουσία αυτή εμποτίζει το στρώμα του Κερατοειδή.
Ακολουθεί ακτινοβόληση του ματιού για άλλα 30 λεπτά με υπεριώδη ακτινοβολία (UVA). Ο συνολικός χρόνος θεραπείας για τον κάθε οφθαλμό ανέρχεται περίπου στη μία ώρα. Στο τέλος τοποθετήται θεραπευτικός φακός επαφής και ο ασθενής αποχωρεί.