Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

Η Femto LASIK είναι μια εξελιγμένη παραλλαγή της LASIK.

Η διαφορά έγκειται στη δημιουργία του κρημνού, ο οποίος στην Femto LASIK δημιουργήται με τη χρήση laser κι όχι μικροκερατόμου.

Έχουμε δηλαδή μια επέμβαση laser on laser.

Στη συνέχεια φωτοαφαιρούμε στρώμα κερατοειδούς, τόσο όσο η διαθλαστική ανωμαλία που θέλουμε να διορθώσουμε και ο κρημνός (flap) στρώνεται προσεκτικά στη θέση του.

 

Στο Αθηναϊκό Διαθλαστικό Κέντρο που χειρουργεί ο ιατρός κ. Τσικριπής, χρησιμοποιήται γι αυτή την επέμβαση το πρωτοποριακό στη Ευρώπη FEMTO LDV το οποίο σε συνεργασία με το AMARIS 750s διορθώνει με υψηλή ακρίβεια μία διοπτρία σε 1.5 δευτερόλεπτο.

Χάρη στη σύντομη διάρκεια της θεραπείας, ο ασθενής νιώθει πιο άνετα και πιο ασφαλής. Το στρώμα του κερατοειδούς παραμένει εκτεθειμένο για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, χαρακτηριστικό το οποίο εμποδίζει το στέγνωμα του και επιταχύνει τη διαδικασία αναδόμησής του.

Στα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της Femto LASIK συγκαταλέγονται :

- η δημιουργία λεπτού κρημνού

- γρήγορα και άριστα οπτικά αποτελέσματα

- υψηλότερα επίπεδα διόρθωσης

- μειωμένη πιθανότητα ξηροφθαλμίας