Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΣ ΜΕ LASER


Είστε εξαρτημένοι από γυαλιά ή φακούς επαφής και δεν θέλετε να τα φοράτε πια; Σκεφτήκατε ποτέ την ζωή χωρίς τα γυαλιά σας; Τώρα μπορείτε!
Η διαθλαστική χειρουργική δίνει τη δυνατότητα σε πολλά άτομα να απαλλαγούν από τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής!!

Είμαι υποψήφιος/α;

Οι υποψήφιοι πρέπει να λάβουν υπ' όψη τους τα ακόλουθα:
• σταθερή συνταγή γυαλιών τoυς τελευταίους 12- μήνες μετά την ηλικία των 20 ετών.
• καλή κατάσταση υγείας
• να μην συνυπάρχουν οφθαλμολογικά νοσήματα (καταρράκτης, γλαύκωμα, σοβαρή ξηροφθαλμία, εκφυλιστική πάθηση του κερατοειδούς κ.λ.π.)

• οι υποψήφιες δεν πρέπει να είναι έγκυες.

 

Η πρακτική διαδικασία μιας φωτοδιαθλαστικής παρέμβασης για τη διόρθωση της μυωπίας, της υπερμετρωπίας ή και του αστιγματισμού ξεκινά με ένα εξατομικευμένο λεπτομερή προεγχειρητικό οφθαλμολογικό έλεγχο. Ιδιαίτερη ακρίβεια απαιτεί η μέτρηση της διάθλασης, της τοπογραφίας και της παχυμετρίας του κερατοειδούς και σε αρκετές περιπτώσεις η μέτρηση του σφάλματος του wavefront. Περίπου ένας στους δεκαπέντε υποψήφιους δεν είναι κατάλληλος για φωτοδιαθλαστική χειρουργική. Οι ακατάλληλοι υποψήφιοι αποκλείονται από την εφαρμογή μιας φωτοδιαθλαστικής επέμβασης που μπορεί να είναι επιβλαβής για την όραση τους.

Για τους κατάλληλους υποψήφιους ακολουθεί ο σχεδιασμός της επέμβασης από τον ιατρό με βάση τα δεδομένα από την προεγχειρητική εξέταση, τις ενδείξεις της εφαρμοζόμενης τεχνικής, τις τεχνολογικές δυνατότητες του διαθέσιμου excimer laser μηχανήματος και της τεχνογνωσίας του διαθλαστικού κέντρου.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με προκαθορισμένους και ελεγχόμενους χειρουργικούς χειρισμούς και μετά από εφαρμογή καταλλήλων αλγόριθμων για την αφαίρεση του ιστού. Η μετεγχειρητική πορεία ελέγχεται συστηματικά και προσεκτικά. Τα αποτελέσματα στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών είναι εξαιρετικά και πολύ σπάνια χρειάζονται διορθωτικές παρεμβάσεις σε δεύτερο χρόνο.
Οι προϋποθέσεις για τα άριστα αποτελέσματα δεν είναι μόνον η εξειδίκευση του ιατρικού και του βοηθητικού προσωπικού που ασχολείται με την φωτοδιαθλαστική χειρουργική, αλλά και ο καλύτερος δυνατός τεχνολογικός εξοπλισμός.