Τσικριπής Παναγιώτης PhD
Χειρουργός Οφθαλμίατρος
Aλιμος - Αθηνα - Τηλ: 210 985 3727

Διαθλαστικες Επεμβασεις


Οι διαθλαστικές επεμβάσεις προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα όρασης χωρίς γυαλιά και μάλιστα με τρόπο γρήγορο, οικονομικό και ασφαλή.

Καταρρακτης

Εκατομμύρια ασθενών έχουν αποκαταστήσει την όραση και τον τρόπο ζωής τους, χάρις σε αυτή την ιατρική επέμβαση που αλλάζει τη ζωή.

Ηλικιακη Εκφυλιση Ωχρας

Επαναστατικές λύσεις για την ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μιας πάθησης που αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης σε ηλικίες άνω των 55 ετών.

 

Η LASIK (laser assisted in situ keratomileusis) ή εντοπισμένη κερατοσμίλευση είναι η διάδοχος επέμβαση της PRK.

Η τεχνική περιλαμβάνει την δημιουργία ενός μισχοειδούς κρημνού από έναν μικροκερατόμο και στη συνέχεια φωτοαφαίρεση στρώματος κερατοειδούς, τόσο όσο η διαθλαστική ανωμαλία που θέλουμε να διορθώσουμε.

Στη συνέχεια ο κρημνός (flap) στρώνεται προσεκτικά στη θέση του και συχνα τοποθετήται ένας φακός επαφής ο οποίος αφαιρήται την επόμενη ημέρα.

 

Συνήθως η μοναδική ενόχληση για τον ασθενή είναι ένα αίσθημα καύσου και ξένου σώματος το οποίο υποχωρεί μέσα στις πρώτες μετεγχειρητικές ώρες.

Υπαρχει ποικιλία στην τεχνική που εφαρμόζεται όπως και στους μικροκερατόμους και ο ιατρός επιλέγει την αρμόζουσα για τον κάθε ασθενή.

Εξαιρετικά σημαντικός είναι στην περίπτωση της LASIK ο σωστός και ακριβής προεγχειρητικός έλεγχος.